Vacanța, minunata recompensă

Vacanța, minunata recompensă

Întotdeauna vacanța a fost o minunată recompensă în meseria noastră! E motivul pentru care suntem invidiați de mulți și huliți, sper, nu de prea mulți…dar noi, cei ce profesăm meseria de dascăl, o așteptăm cu mare drag și nerăbdare alături de învățăceii noștri! Până de curând, când deja vacanțele lungi și dese ne rup ritmul tuturor…

…inutilă în vacanță…

În 27 de ani de carieră, este prima dată când mă simt inutilă în vacanță. Inutilă și mie, și copiilor mei.

Totul în demersul didactic are o logică….particularitățile psiho-comportamentale, curba de efort, etapele de evaluare…Are sau… avea! Acum învățăm doar cum să punem „stop” din mers la orice…și să ne adaptăm fără crâcnire.

…Doamna, în vacanță?…

„Doamna, noi când mai pictăm flori dacă intrăm în vacanță? Și când mai mergem în excursie la Zoo să vedem animalele despre care am vorbit?” Să inșiruiesc alte zeci și zeci de întrebări? Eu nu mi-am obișnuit copiii cu răspunsul : „nu știu!”. Și nici cu promisiuni deșarte, pe care nu le fac nicicum, în nicio situație de viață ( apropiații mei….știu!😉).

Așadar, intrăm într-o nouă vacanță cu răspunsuri neclare, cu speranțe nefondate, cu sarcini de lucru amânate, duse posibil până târziu în vară, când ne vom simți cu toții hăituiți, epuizați, demoralizati.

Întotdeauna vacanța a fost minunată, pentru că a venit la timpul și cu rostul ei!


vacanța
Previous post …gând de primăvară…
Next post Mulțumesc!