Îmbracă-te ca și cum…

Îmbracă-te ca și cum…

,,Îmbracă-te ca și cum zilnic te-ai intâlni cu cel mai mare dușman al tău”
                                      Coco Channel
Exact!!!
Mama mea nu îmi spunea lucrurile în maniera aceasta, tranșantă și fără echivoc.

Dar îmi spunea, pe când încă nu pășisem în societate ca femeie cu un statut determinat, că este absolut necesar, firesc și respectabil …”să ieși pe stradă”… într-un mod impecabil, pe cât cu putință.

„NICIODATĂ NU ȘTII CU CINE TE POȚI ÎNTÂLNI! TE POȚI ÎNTÂLNI CU O COLEGĂ PE CARE NU AI VĂZUT-O DE ANI….CU O CUNOȘTINȚĂ DE A PRIETENILOR TĂI…SAU, DE CE NU, CU O PERSOANĂ CĂREIA NU ÎI EȘTI TOCMAI AGREABILĂ ȘI SE VA BUCURA SĂ TE VADĂ ARĂTÂND NEGLIJENT SAU DEPLORABIL!”

Îmbracă-te ca și cum

Mulțumesc, mami,  pentru sfaturile tale…s-au confirmat și se confirmă în fiecare zi. Și asta am transmis mai departe nepoatei tale, a treia generație de femei din familie. O generație pentru care aceste valori nu mai sunt atât de importante. Și, totuși, care au fost insuflate cu dragoste și sunt respectate, spre marea mea surprindere și bucurie 😊…

Da, îmbracă-te ca și cum…, afișează-te, poartă-te în fiecare zi și de fiecare dată ca și când ochii cei mai critici te urmăresc și te analizează, chiar dacă nu îți sunt dușmani, ci doar ai unor simpli trecători…

Ținuta, stilul, tot ceea ce ești, ai și îmbraci te reprezintă și te poartă așa cum și tu le porți. Așadar,  îmbracă-te ca și cum zilnic te-ai intâlni cu propriul EU și asta te-ar face să zâmbești în gând și în suflet, mândră de tine în fiecare zi și de fiecare dată pentru ceea ce ești!

„…gânduri, trăiri, amintiri…”

Previous post Când viața îți joacă feste
Next post Păcat…