Este un pas imens și unic…

Este un pas imens și unic…

Este un pas imens și unic…acela făcut de propriul tău copil, care decide să își câștige proprii bani.

Dincolo de bariera mentală ce trebuie depășită, și anume aceea că al tău copil a devenit matur, major, mai este de depășit și acea barieră că, același copil propriu,  începe să se ancoreze în realitate. Să își valorifice resursele umane dobândite. Să își oglindească în societate experiența fragilă.

Și inima ți se strânge…și, ușor, ușor, se frânge. Independența pentru care l-ai educat și l-ai  format începe să se contureze. Ca și amalgamul din sufletul de mamă, amalgamul acela de grijă și de mândrie, de zâmbet și de caldă duioșie.

Este un pas imens și unic…

…acela făcut de propriul tău copil, care decide să își ia viața în serios, înțelegând că un ban câștigat cinstit îi conferă siguranță și decență. Siguranța și decența pe care nu le poți avea prin niciun alt ajutor primit din exterior.

Și simți că iți aparține tot mai puțin, deși știi de dinainte de a-l purta în pântece, că nu ți-a aparținut și nu-ți va aparține niciodată, copilul fiind entitatea exclusivă a Divinității.

Și tragi aer în piept, zâmbești ușor și începi să te bucuri pentru el, prin el, cu el. Căci este un imens și unic pas pentru care v-ați pregătit dinainte de a-l conștientiza.

Și, dincolo de tot ceea ce poți gândi și simți în acel moment, cine poate înțelege emoția trăită când propriul tău copil îți propune: ” Astăzi ieșim la o cafea, pe banii mei. Fac cinste! 😊”

Este un pas imens și unic

Rămâi puțin blocat, zâmbești absurd…Începi și te gândești că nu te vei putea bucura de acei bănuți câștigați de propriul tău copil.

„-Lasă-i, mamă, pentru tine, că doar de asta muncești!”
Facem schimb de zâmbete, schimb de gânduri, și când ți se spune :
„-Vreau să ieșim ca fetele la terasă, pe banii mei, munciți de mine! E plăcerea mea!”, rămâi fără aer.

Te gândești că ai ajuns și aici, că ai trăit-o și pe-asta, că toate eforturile ti-au fost răsplătite și că…viața e frumoasă

Este un pas imens și unic făcut de propriul tău copil…acela de a se dovedi un adult frumos, cu drepturi depline și îndatoriri asumate!

#mândrădetine#Andra❤

„…gânduri, trăiri, amintiri…”

Previous post Nu mă cunoști…
Next post ascunde-mă în tine